Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

BLOG

2018. 10. 31. 20:00:00 Kovács Dóra
KOVACSDORA UNDERWEAR

Honnan jött a bugyivarrás ötlete?

Tulajdonképpen egész jó áron lehet kapni bugyikat különböző fast fashion üzletekben, de nem találtam megfelelőt magamnak, vagy kicsi, vagy nagy (az egyiknél az S-es jó rám, a másiknál az M-es), vagy bevág a fenekembe, és ez átlátszik a ruhán. 

2018. 08. 28. 20:00:00 Kovács Dóra
TUDTAD-E?

Avagy 10 dolog, amit tudnod kell, mielőtt tőlem vásárolsz…

2018. 07. 09. 20:00:00 Kovács Dóra
RAJTATOK ÁLL!

Hordható, egyedi, kényelmes ruhák, de kinek?

Alapesetben egy márka már a létrejötte előtt meghatározza, hogy kinek szánja a termékeit vagy a szolgáltatását.

Nálam fordítva alakultak a dolgok. :) Hat éve kezdtem el varrni, akkor még csak magamnak, eszem ágában sem volt márkát fejleszteni ebből az egészből. Idővel viszont az lett, már nem csak magamnak és az ismerőseimnek varrtam, hanem egyre több, számomra akkor még idegen vásárlónak is. Azóta, az egyedi megrendelésekből kifolyólag már kezdtem kapisgálni, hogy mi az, ami nektek tetszik, de eközben sokszor eltávolodtam attól, ami nekem tetszik. 

2018. 03. 06. 20:00:00 Kovács Dóra
AZ ÉV SZÍNEI? Úgy látszik, azt a fogadalmamat (vagy inkább tervemet) nem sikerül teljesítenem, hogy havonta 3 bejegyzést írjak ide, gyakorlatilag februárban egyet sem sikerült. Azt hiszem, hogy ezt el is engedem, és megpróbálom a havi egyet, és ha ezt túllépem, akkor megveregetem a vállamat. :)
2018. 01. 26. 20:00:00 Kovács Dóra
2018-AS VARRÓTERVEK Az előző évet már lezártam, de nem meséltem nektek arról, hogy mik a jövőbeni terveim a varrással, a ruhamárkámmal kapcsolatban. Ezt január elején akartam megírni, de aztán hopp, január vége lett, lassan értelmét veszti évtervezős bejegyzést írni :) Nekem elég lassan indul be ez az év, már ami a hozzáállásomat illeti, valahogy nem jön a nagy lendület, de terveim és ötleteim vannak bőven. Ezeket most leírom ide is, hogy majd egy év múlva vissza tudjam nézni, mit nem sikerült véghez vinnem :) És talán ha ide leírom, akkor nagyobb lesz a motivációm is, mert nem szeretnék szégyenben maradni előttetek. 
2018. 01. 08. 19:00:00 Kovács Dóra
365 NAP DORCI, A “DDD”

daily dorci doodle – #11 – sewing for living
Bizonyára tudjátok (akik itt vagytok egy ideje), hogy Dorci egyedi ruhákat varr, és ebből szeretne megélni. Idén ma vette elő a varrógépet először, eddig nem tudom micsinált. Hááát őszintén szólva, nem tudom, hogy fogunk ebből meggazdagodni, de Dorci bízik magában és megígérte, hogy annyira jól fog menni a ruhabiznisz, hogy eljutunk a Duna-partra nyaralni, és ott hempereghetek a döglött halakban  :) – Petya

2017 az egyik legjobb évem volt, többek között azért is, mert végigcsináltam a 365 napos napirajz projektemet, a daily dorci doodle-t, ami egy kis naplóvá nőtte ki magát a szövegekkel együtt. A “ddd” szemüvegén keresztül nézve egészen megszépült az életem, saját magam előtt, és még számtalan pozitív hozadéka volt, van és talán még lesz is :). De lássuk csak, mi is vezérelt az elején. ;)

2017. 12. 28. 20:00:00 Kovács Dóra
EGYEDI RUHA THAI SELYEMBŐL

November 25-én került megrendezésre a Thai selyem divatbemutató (Celebration of Silk) Bangkokban. Ez a rendezvény a thai selyem népszerűsítéséről szól, és a királyné tiszteletére rendezik meg minden évben, idén volt a hetedik. 

2017. 12. 06. 22:00:00 Kovács Dóra
DIVATBEMUTATÓ THAIFÖLDÖN

November 23-án, Thaiföldön volt életem első divatbemutatója. :) Összesen 22 ország tervezője mutatta be kollekcióját, megtiszteltetés, hogy köztük lehetek én is. Az én ruháim egyszerűbb, letisztult darabok sztreccs anyagokból, nagyon eltérő a többi designer kollekciójától. Érdekes volt látni, hogy a világ különböző pontjairól származó tervezők milyen stílust képviselnek.

2018. 12. 23. 21:15:24 Kovács Dóra
Irány Thaiföld! Öt évvel ezelőtt kezdtem el varrni, ki gondolta volna akkor, hogy most ilyet fogok írni, hogy a thaiföldi selyemünnepre vagyok hivatalos :).
2018. 12. 22. 22:55:21 Kovács Dóra
Ki van a varrógép mögött?

 

kovacsdora egy személyes és egyszemélyes márka :)

Keresés