Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

RAJTATOK ÁLL!

Kovács Dóra
2018. 07. 09. 09:00:00
RAJTATOK ÁLL!

Hordható, egyedi, kényelmes ruhák, de kinek?

Alapesetben egy márka már a létrejötte előtt meghatározza, hogy kinek szánja a termékeit vagy a szolgáltatását.

Nálam fordítva alakultak a dolgok. :) Hat éve kezdtem el varrni, akkor még csak magamnak, eszem ágában sem volt márkát fejleszteni ebből az egészből. Idővel viszont az lett, már nem csak magamnak és az ismerőseimnek varrtam, hanem egyre több, számomra akkor még idegen vásárlónak is. Azóta, az egyedi megrendelésekből kifolyólag már kezdtem kapisgálni, hogy mi az, ami nektek tetszik, de eközben sokszor eltávolodtam attól, ami nekem tetszik. 

Amíg csak magának csinál valamit az ember, addig az megmarad hobbi, ha viszont csak másoknak tesz eleget, akkor elveszíti a varázsát az egész. Azt hiszem, most jutottam el oda, hogy megtaláljam a közös nevezőt, vagy legalábbis keresgéljem azt. :)

Egy olyan márkát szeretnék, ami én vagyok: kovacsdora, de egyben Ti is vagytok, a vásárlóim, akik tudtok azonosulni a stílusommal.
Ezért megpróbálom összefoglalni (az eddigi tapasztalataim és a terveim alapján), hogy szerintem kik azok, akiknek hasznos lehet néhány kovacsdora ruhadarab. :)

akik…

 • szeretik a kényelmes, laza darabokat, nem akarnak feszengeni a ruhájukban
 • fiatalosak (szándékosan nem írom, hogy fiatalok, eddigi vásárlóim kb. 20 és 50 év közöttiek, de ez nincs kőbe vésve, 50 év felett is ajánlom némelyik ruhámat, az a tapasztalat, hogy a kovacsdora ruhák fiatalítanak és önbizalmat adnak :) )
 • szeretnek mozogni, esetleg sokat bicikliznek, netán biciklivel/rollerral/gördeszkával/görkorival járnak dolgozni. A legtöbb ruha tervezésénél figyelembe veszem azt, hogy lehessen benne biciklizni, mert én magam is gyakran szoktam kerékpárral közlekedni.
 • van kutyájuk, vagy ha nincs, akkor is gyakran sétálnak. A kutyasétáltatás tipikusan az a tevékenység, amihez nem kell kiöltözni, de azért én melegítőben nem annyira szeretek lemenni, erre jó pl. egy kényelmes, “csak úgy felkapom” darab
 • szabadúszók, otthon dolgoznak vagy lazább munkahelyük van, ahová nem kell kiskosztümben járni. Az otthondolgozásnak pedig nagy csapdája, hogy az ember könnyen pizsiszörnnyé válhat. :) Erre is megoldás lehet egy kényelmes ruha, amiben otthon is jól érzed magad, de ha ki kell szaladni a boltba vagy elmenni egy megbeszélésre egy kávézóba, akkor sem kell naponta többször átöltözni, tökéletes lesz az az egy ruha a nap minden szituációjára.
 • kisgyerekes vagy nagygyerekes :) anyukák. Ezt főleg tapasztalatból írom, ugyanis azt vettem észre, hogy a vásárlóim nagy része fiatal kismama, akik attól még, hogy otthon vannak 1-2-3 évig a csemetéjükkel, jól akarnak kinézni vagy éppen tetszeni a párjuknak. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam, a jövőben majd tervezek szoptatós illetve kismamaruhákat kifejleszteni, de ez még várat magára. Néhány próbálkozásom már volt a témában, ami nem lett rossz, de még tökéletesítésre vár.
 • kedvelik a finom, puha, rugalmas, természetes anyagokat. És esetleg nem szeretnek annyira vasalni. :) Ugyanis gyakran ezeket az anyagokat nem is kell vasalni, könnyen kezelhetőek.
 • számára fontos a praktikum. Hogy a ruha ne csak különleges legyen, hanem hordható is és lehessen kombinálni más darabokkal.
 • nem akarnak állandóan magassarkúban járni azért, hogy csinosak legyenek. Laposban is lehetsz csinos, nőies, akár egy színben passzoló papuccsal is felveheted ezeket a ruhákat. :)
 • hűségesek a ruháikhoz, nem divathóbortoknak hódolnak, hosszútávra gondolkodnak és nem a szekrénynek vásárolnak.
 • +1:  eddig csak a nőkről volt szó, de a pasik sincsenek kizárva. Hogy ők milyenek, azt majd talán később megfogalmazom :)

A Facebook oldalamon van egy mappám, ahol gyűjtöm a vásárlói fotókat, ezeket itt tudod megnézni: Rajtatok áll!
És ha neked is van már képed kovacsdora ruhában, amit szívesen megmutatnál itt, akkor kérlek küldd el nekem e-mailben: kovidora@gmail.com

Zárásképpen jöjjön az egyik, nagyon elégedett kovacsdora-ruha tulajdonos visszajelzése:


“Nem tudom, Dóri, Neked feltűnt-e, de ha nem, akkor most szólok, hogy terápiás ruhákat varrsz :) az egy dolog, hogy klassz anyagból van meg szuper a szabása, de azért elárulhatnád, hogy azt a részt hol varrod bele, amitől sokkal csinosabbnak érzem benne magam, mint bármi másban :)” – Orsi


és néhány kép rólatok:

 

 

Keresés