Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > >

TUDTAD-E?

Kovács Dóra
2018. 08. 28. 09:00:00
TUDTAD-E?

Avagy 10 dolog, amit tudnod kell, mielőtt tőlem vásárolsz…

Én magam már nem vásárolok fast fashion üzletekben, vagy csak nagyon ritkán, olyan holmikat, amelyeket vagy nem tudok megvarrni, vagy nagyon időigényes lenne beszerezni a hozzávalókat, kitalálni és megcsinálni. Ilyenek pl. a farmernadrág, kabát, kötött pulóver stb. Igyekszem csak saját darabokból (vagy más tervezői darabokból) kialakítani a ruhatáram.
Bevallom őszintén, egyre jobban szeretem a saját ruháimat :) , mert nagyon kényelmesek, és puha anyagokból vannak. Minden ruhámat valamilyen saját igény, probléma vagy hiány hívja életre. Hogy csak egy ilyen felmerült problémát említsek: elég magas vagyok, a kezem is hosszúra nyúlt, és nem találtam magamra olyan pulcsit, aminek a kézfejemig ért volna az ujja, azt meg nagyon utálom, mikor hiányzik 5-10 cm, akkor vagy legyen rendesen hosszú, vagy háromnegyedes. Azonban mióta tudok varrni, már nincs ilyen gondom, inkább nem is keresek hosszú ujjút a boltokban, megvarrom magamnak :)

De nem mindenki tud varrni, sajnos vagy éppen szerencsémre :) . Valószínűleg te is szembesültél már hasonló problémával, és valamilyen kompromisszumos megoldást választottál, amivel nem vagy elégedett, nem is olyan boldogan vitted haza a megszerzett zsákmányt :) , majd lehet, hogy egyszer felvetted egy alkalomra, azóta pedig a szekrény mélyén csak foglalja a helyet, mert olyan… nem az igazi.

De lássuk, mi az a 10 dolog, amely szerintem nektek is fontos lehet – és nálam megtaláljátok – ha a megfelelő ruhadarabot keresitek:

  1. Természetes, magas minőségű anyagokat használok, nagyrészt pamut vagy viszkóz összetételű anyagok. Mindkettő nagyon jó tulajdonságokkal bír, jó a légáteresztő- és a nedvszívó képességük, kellemes viselet melegben és hűvös időben egyaránt.

  2. Sztreccs, azaz rugalmas anyagokkal dolgozom, ezáltal nagyon kényelmes, nem feszül, nem szorít, és ha picit változik az alakod, nem kell kidobni és újat venni, ugyanúgy fogod tudni hordani, mert nyúlik annyit a textil. Egyes fazonok még a várandósság első felében is simán hordhatóak ;).

  3. Csinosnak érezheted magad (egyesek szerint önbizalmat is adnak a ruháim :D ), de mégis természetesen laza lehetsz.

  4. Kombinálható, praktikus, hordható darabok (pl. rá tudsz venni egy kardigánt, kabátot). A legtöbb ruhámat kényelmes, lapos talpú cipővel is fel tudod venni.

  5. Ha a mérettáblázatomban megadott méretektől eltérsz, mert más testarányokkal rendelkezel, pl. alacsonyabb/magasabb vagy, akkor kis felár ellenében egyedi méretben készítem el a ruhádat.

  6. Nem az aktuális divathóbortokat követem, olyan ruhát készítek, amely évek múlva sem lesz divatjamúlt, vagy “ciki” :). És fontos, hogy csak olyat varrok, amit én magam is szívesen felvennék.

  7. Saját magam varrok, professzionális varrógépekkel és rendkívül precíz vagyok, így a varratokra nem lehet panasz :). De ha mégis, akkor díjmentesen kijavítom.

  8. Személyesen találkozhatsz és beszélhetsz velem (az alkotóval – :D ), nincs asszisztensem, nincs varrónő kollégám (egyelőre), az egész márkát a kapcsolattartástól kezdve, a tervezésen és varráson át az elkészült ruha átadásáig én kezelem.

  9. Egyedi csomagolást kapsz a ruhád köré, egy több célra is használható “mosózsákot”, melyet szintén én magam varrok.

  10. Minden anyagot varrás előtt beavatok, azaz kimosok 40 fokon, így te már valós méretben próbálod fel, és nem fog összemenni az otthoni mosásban. Ugyanis a természetes szálak (a fentebb említett pamut és viszkóz) bizony össze tudnak menni a mosás során. Ezért szoktunk meglepődni, mikor pl. egy fast fashion üzletben veszünk valamit, és mosás után hirtelen egy számmal kisebb lesz. Értelemszerűen a nagyüzemi ruhagyártásban nincs arra mód, hogy átmossák az anyagot varrás előtt.


“A kovacsdora ruháim nagyon nagyon kényelmesek, sok hordás és mosás után is ugyanolyan jól néznek ki, és mindig megkérdezik, honnan vannak  :) Jó érzés tudni, hogy valaki a saját kezével, szeretettel készítette őket.  :) ” – Lilla

Keresés